Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Gävleborg


Den 22 april möter du kunniga och engagerade Carolina Klüft i en digital föreläsningskväll som handlar om att behålla glöden i en tuff tid och motivera barn och unga till fortsatt idrottande. En viktig kväll för barn- och ungdomsidrotten i...
 
I utbildningen Det unika och inkluderande ledarskapet ser vi bortom hindren. Här utgår vi från möjligheterna och glädjen i ledarrollen för att motivera och leda personer med funktionsnedsättning. Den 17 april kör vi – välkommen med din anmälan!
 
Från början var det mest en kul grej att testa för några av cyklisterna på seniornivå, men med tiden har Sandvikens Cykelklubb börjat se den virtuella varianten av cykelupplevelsen som en ny möjlighet att sätta unga i rörelse.
 
Pandemin påverkar oss på så många sätt. Idrottsrörelsen har det svårt nu - föreningar går på knäna, vi riskerar att tappa många unga, fysisk och psykisk ohälsa kan bli följden. Vi behöver planera för en återstart och vi behöver agera gemensamt.
 
I januari 2020 samlade RF-SISU Gävleborg, Gävle kommun och Rädda Barnen medarbetare från Gävles skolor för att introducera en satsning som skulle få stillasittande barn att bli mer fysiskt aktiva - ett år senare kan vi se glädjande effekter.
 
I projektet Hälsa för alla, en vidareutveckling av regeringens satsning Svenska från dag ett, kombineras folkbildning för nyanlända med träning. Ett av målen är att deltagarna ska bli mer fysiskt aktiva – gärna i en idrottsförening.
 
Folkhälsomyndigheten fattade den 24 februari beslut om att idrottsrörelsen helt bör avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott på grund av det rådande allvarliga smittläget.
 
Spridningen av covid-19 ökar igen i Gävleborg. Den 23 februari kom nya skärpta rekommendationer i Gävleborgs län. För mer information om hur detta påverkar idrotten, kan du ta del av inspelningen från vårt digitala informationsmöte.
 
Nu drar vi igång ”30 minuter idrott” – lättsamma digitala diskussioner kring allt som rör idrotten i allmänhet med barn- och ungdomsidrotten i fokus. Klicka på länken och plugga i hörlurarna varannan torsdag vid lunchtid!
 
Dags att nominera dina idrottsfavoriter från 2020. Årets kategorier är färre och priserna delas inte ut på en fysisk gala, men vinnarna kommer att uppmärksammas på bästa möjliga sätt. Vem vill du hylla ? Nominera senast 28 februari.
 
Ljusdals Ridklubb håller ångan uppe trots coronatider. Här har man märkt att intresset för ridningen snarare ökat under året. Med tydliga riktlinjer, bra stödinsatser och en plan för framtiden känns läget ändå under kontroll.
 
Som pilotdistrikt i satsningen "Idrott för äldre" skapar vi just nu nätverk och metoder för att sätta fler i rörelse. I Hofors kan du som är 65+ leta reda på träningskläderna redan imorgon, då Hofors Ridsällskap erbjuder ridning för äldre.
 
Idrottsrörelsen tar tydlig ställning mot sexuella övergrepp – en trygg miljö för barn och ungdomar är en självklarhet. Samtidigt krävs fler åtgärder för att förebygga och hantera övergrepp, visar en forskningsrapport av Susanne Johansson, GIH.
 
I takt med att den psykiska ohälsan hos unga ökar blir det allt viktigare att vi har kunskap i ämnet. Idrottspsykolog Mikael Nilsson bjuder på bra tips och fram till den 25 februari kan du se hans föreläsning kostnadsfritt här på vår webbplats.
 
Enligt den presskonferens regeringen höll igår så kan nu idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare återupptas – även inomhus. På Riksidrottsförbundets webbplats finns mer information om vad som gäller just nu.
 
12

Lediga nummer i jokerlotteriet

gräsroten

  

 

lundgrens

  

bingo

Postadress:
Näsvikens IK
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Besöksadress:
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Kontakt:
Tel: 065030560
E-post: kansli@nasvikensik.s...

Se all info