Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Gävleborg


Hur kan man arbeta för att få unga att trivas och stanna inom idrotten trots coronarestriktioner? Vi frågade Fredrik ”Mudde” Carlsson, ungdomsansvarig i Edsbyns IF Fotboll, som faktiskt fått se fler och fler komma på vissa av föreningens träningar.
 
Idag lanseras Idrottsrörelsens landsbygdsprogram ”Ett Sverige fullt av rörelse och gemenskap”. Programmet tydliggör hur vi på olika nivåer kan ta ansvar för landsbygdens hållbara utveckling, med idrotten som motor i arbetet.
 
Folkhälsomyndigheten möjliggör för barn och unga att delta i enstaka match eller tävling utomhus, men i Gävleborg gäller fortsatt stopp tills smittoläget blir mer stabilt
 
Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av coronakrisen under perioden januari–april 2021? Ansökan om kompensationsstöd är öppen 7–19 maj. Vi bjuder in till digitalt informationsmöte för att berätta hur det går till.
 
Unga har blivit mer stillasittande under pandemin och risken finns att de inte hittar tillbaka till idrotten. Hur kan vi hjälpa barn och unga att behålla motivationen och fortsätta vara aktiva? Carolina Klüft delar med sig av sina tips.
 
Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.
 
Den 22 april möter du kunniga och engagerade Carolina Klüft i en digital föreläsningskväll som handlar om att behålla glöden i en tuff tid och motivera barn och unga till fortsatt idrottande. En viktig kväll för barn- och ungdomsidrotten i...
 
I utbildningen Det unika och inkluderande ledarskapet ser vi bortom hindren. Här utgår vi från möjligheterna och glädjen i ledarrollen för att motivera och leda personer med funktionsnedsättning. Den 17 april kör vi – välkommen med din anmälan!
 
Från början var det mest en kul grej att testa för några av cyklisterna på seniornivå, men med tiden har Sandvikens Cykelklubb börjat se den virtuella varianten av cykelupplevelsen som en ny möjlighet att sätta unga i rörelse.
 
Pandemin påverkar oss på så många sätt. Idrottsrörelsen har det svårt nu - föreningar går på knäna, vi riskerar att tappa många unga, fysisk och psykisk ohälsa kan bli följden. Vi behöver planera för en återstart och vi behöver agera gemensamt.
 
I januari 2020 samlade RF-SISU Gävleborg, Gävle kommun och Rädda Barnen medarbetare från Gävles skolor för att introducera en satsning som skulle få stillasittande barn att bli mer fysiskt aktiva - ett år senare kan vi se glädjande effekter.
 
I projektet Hälsa för alla, en vidareutveckling av regeringens satsning Svenska från dag ett, kombineras folkbildning för nyanlända med träning. Ett av målen är att deltagarna ska bli mer fysiskt aktiva – gärna i en idrottsförening.
 
Folkhälsomyndigheten fattade den 24 februari beslut om att idrottsrörelsen helt bör avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott på grund av det rådande allvarliga smittläget.
 
Spridningen av covid-19 ökar igen i Gävleborg. Den 23 februari kom nya skärpta rekommendationer i Gävleborgs län. För mer information om hur detta påverkar idrotten, kan du ta del av inspelningen från vårt digitala informationsmöte.
 
Nu drar vi igång ”30 minuter idrott” – lättsamma digitala diskussioner kring allt som rör idrotten i allmänhet med barn- och ungdomsidrotten i fokus. Klicka på länken och plugga i hörlurarna varannan torsdag vid lunchtid!
 
12

Lediga nummer i jokerlotteriet

gräsroten

  

 

lundgrens

  

bingo

Postadress:
Näsvikens IK
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Besöksadress:
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Kontakt:
Tel: 065030560
E-post: kansli@nasvikensik.s...

Se all info