Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Gävleborg


En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens...
 
Nu startar vi ett projekt i Sätra i Gävle, där vi vill skapa framtidens förening. Tillsammans med andra aktörer vill vi inkludera barn, unga och vuxna på nya sätt. Nu söker vi dig som kan engagera barn och unga och gillar att skapa kontakter.
 
Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har meddelat att cuper och läger för barn och ungdomar kan genomföras, men med särskilda smittskyddsåtgärder. Folkhälsomyndigheten förväntas komma med mer information denna vecka.
 
RF-SISU Gävleborg fanns på plats när lokalgruppen MÄN Gävle arrangerade en paneldiskussion om normer, machokultur och inkilningsriter inom ishockeyn.
 
Söderhamns Tennissällskap hade en hall som stod outnyttjad på dagtid. Startsträckan var därför kort när de fick frågan om de ville arrangera idrott för äldre. När det sista aktivitetstillfället för året drar i gång dyker rekordmånga deltagare upp.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela totalt 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till 2046 idrottsföreningar för perioden 1 maj till 28 september 2021. I Gävleborg delar 71 föreningar på 4 366 000 kronor.
 
Det började med ett blankt papper. För tio år sedan tog Måns Lööf, barn- och ungdomspsykiatrin, Region Gävleborg, kontakt med distriktsidrottschef Ann-Gerd Bergdahl. Båda mötte de barn som sa ”Jag får inte vara med i idrotten!”
 
Från och med den 1 december gäller krav på antingen vaccinationsbevis eller särskilda smittskyddsåtgärder vid idrottsarrangemang för fler än 100 deltagare (publik) inomhus.
 
Vilka effekter har Rörelsesatsningen i Gävle gett och hur går vi vidare för att ge hållbara förutsättningar för en aktiv fritid bland Gävles barn och unga? Vid konferensen Riva hinder – bygga broar lyftes frågorna. Läs vad Gävles politiker tycker.
 
När Barnrättsdagarna idag inleddes i Gävleborg deltog distriktsidrottschef Ann-Gerd Bergdahl i ett angeläget panelsamtal om hur pandemin påverkat barn och unga och om hur idrottsrörelsen och andra aktörer kan förbättra barns och ungas uppväxtvillk...
 
En färsk nationell sammanställning visar en historisk minskning av idrottsaktiviteter under våren 2021. Ett stort tapp bland barn och unga, och en mycket dyster lägesbild för aktiva med funktionsnedsättning.
 
Delsbo Kör- & Ridsällskap använder lärgrupper som metod för att stärka både styrelsearbetet, föreningsledarna och de aktiva. Lärgruppen är en viktig motor i föreningsutvecklingen helt enkelt.
 
Dansföreningen Julle United har vuxit snabbt och fått många medlemmar. Med lärgrupper av olika slag behåller man den småskaliga, ”nära” känslan och kan lätt fånga upp tankar och idéer som utvecklar verksamheten och skapar delaktighet.
 
Att föreningen har en värdegrund är jättebra, men ska den betyda någonting på riktigt så måste den få fäste i verksamhetens alla delar. Då är lärgruppen den bästa metoden för att nå resultat, menar Lotta Ericsson i IF Team Hudik.
 
12

Lediga nummer i jokerlotteriet

gräsroten

  

 

lundgrens

  

bingo

Postadress:
Näsvikens IK
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Besöksadress:
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Kontakt:
Tel: 065030560
E-post: kansli@nasvikensik.s...

Se all info